Omegns-mesterskaberne i GAKKEDE GANGARTER

De daglige konkurrencer i gakkede gangarter finder sted foran Århus Teater kl. 17-17.30, hver dag fra 30. august til og med 6. september. Omegns-mesterskaberne er principielt godkendt af Ministry for Silly Walks.

Mindst to hold dyster dagligt med hinanden, med det eneste formål at underholde et omkringstående publikum og sprede et tolerancens budskab om, at der er mange måder at nå frem på. Selv om der hver dag dystes om en vandrepokal, er det hverken hurtighed eller fasthed, de præmieres, men kreativitet og morskab.

De enkelte holds præstationer og kommenteres hver dag af en af byens komikere, der også fungerer som dommer med to romerske legionærer som linievogtere – og en komiker eller reporter som kommentator.

Konkurrencerne slutter med den store once-in-a-lifetime parade før de afgørende finaler lørdag den 6. september.

Regler:

  • Konkurrencerne starter efter en fanfare klokken 17 i Teatergaden foran Århus Teater
  • To eller flere hold konkurrer om en vandrepokal og om en for- eller bagtropsplads i finalen
  • Dommeren sikrer sig overblikket fra tennisdommerstol og er således højeste instans, hvis afgørelser kun anfægtes af publikums begejstring og linievogternes
  • Kun de modigste af byens foreninger, kultur- og uddannelsesinstitutioner stiller med hver et hold
  • Et hold er på min. 4 pers. og op til så mange som muligt. Holdene opfinder suverænt deres egne gakkede gangarter, evt. iklædt et dertil passende kostume
  • Spontangængere har adgang til at udfordre dommeren om en plads i de officielle mesterskaber og den afsluttende parade
  • Hele seancen tager i alt en halv time max.
  • Musikken leveres af en lirekassemand, en fanfare-blæser og på den allersidste dag af et parade-orkester i spidsen for paraden af gakkede gangarter gennem byen.

Efter hver konkurrence inviteres publikum for egen regning og risiko på middag med restaurantshow i Cafe Fawlty Python Cirkus, der ligger lige rundt om hjørnet i Studenterhuset i den gamle Toldbod, Nordhavnsgade 1.

Silly Walk