Camilla Cleese i sin fars fodspor

 

 

Den legendariske komiker, John Cleese, fortæller i et eksklusivt interview om sit tætte samarbejde med sin 25-årige datter, Camilla Cleese. 

 

 Af Henriette Amalie Würtz

 

 

”Camilla får de mest bizarre ideer,” konstaterer John Cleese tørt.

 

Og salen i Tivoli Teatret genlyder denne onsdag aften af latter fra de ca. 70 medlemmer af John Cleese Society of Århus & Omegn.

 

Far og datter

Ifølge John Cleese arbejder han og Camilla fantastisk godt sammen på deres ’latterlige’ projekter. De supplerer hinanden, for Camilla er som nævnt fuld af vilde ideer, og John er god til at sætte dem ind i den rigtige sammenhæng. Hver dag mødes de to til en ’chat’ midt på formiddagen, og det kommer der rigtig mange skøre ideer ud af. 

 

Musical uden sang

De to har for eksempel netop omskrevet filmsuccesen A Fish called Wanda til en musical – men selvfølgelig med et minimum af sang og musik. For som John Cleese udtrykker det:

 

”Der er for meget sang, dans og musik i musicals.”

 

Musicalen A Fish Called Wanda, der endnu mangler den helt rigtige instruktør, rummer derfor 15 sange af blot ét minuts varighed og ingen dans.

 

Fremtidens Cleese(r)

Og med Camillas talent for vilde ideer er der en reel chance for, at fans af netop den helt særlige, ’cleesiske’ humor i mange, mange år fremover kan grine af både gamle og ikke mindst nye, bizarre indfald fra familien Cleese. Mon ikke den skøre forening John Cleese Society of Århus & Omegn, der stod for arrangementet, kommer til at starte en datter-afdeling? 

 

 

 

John Cleese Society of Århus & Omegn

         en utraditionel forening for fans af John Cleese

         stiftet af journalist Lars Møller m.fl. i 1991

         John Cleese Festival 1998 & 2008

         live interview om humor med John Cleese – for medlemmer (29. september 2010)

         www.cleese.dk